Stor gave fra H.K.H. Kronprinssen til kvindekrisecenter

Kronprincesse Mary_Fonden - kredit Kongenhuset

H.K.H. Kronprinsessen besøgte sammen med Mary Fonden i september i år kvindekrisecentret Tilila under en rejse til Marokko. Efterfølgende har Mary Fonden besluttet, at den årlige donation på 250.000 kr. skal gå til juridisk bistand på centret. 

Rejsen til Marokko havde til formål at give indsigt i et dansk-marokkansk samarbejde under ”Det Arabiske Initiativ”, som støtter voldsudsatte kvinder og sætter fokus på vold mod kvinder og børn.

”Det gjorde stort indtryk at opleve, hvor sårbar en situation de voldsramte kvinder og børn står i. Kvinderne har rettigheder på papiret, men de kender dem sjældent, og de kan ikke være sikre på, at de bliver anerkendt. Kvindernes vej ud af volden er derfor særdeles afhængig af, at de kan få en advokat til at føre deres sag ved en domstol. Under besøget blev det tydeligt for os, at kvindernes rettigheder er en central nøgle til et liv uden vold, og da opstod ideen om, at den årlige donation skulle gå til juridisk bistand til kvinderne på Tilila,” udtaler Kronprinsessen.

Tilila er et af 10 kvindekrisecentre i Marokko. På Tilila prioriteres juridisk hjælp efter basale behov som kost og logi. Med knappe ressourcer er der derfor begrænset adgang til juridisk støtte.

Mary Fondens donation på en kvart million kr. betyder, at omkring 75 kvinder kan få deres sag for en domstol, og et større antal kvinder vil blive oplyst om deres rettigheder.

Source: Kongehuset.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *