Praktikplads ved Eksportrådet i Atlanta

Ambassade emblem

Eksportrådet i Atlanta søger en ny handelspraktikant med tiltrædelse 1. februar 2014. Opholdet vil vare 6 måneder, og forventeligt vil der være en intro fra den 27. januar 2014.

Ansøgningsfrist: 19. september, 2013

Atlanta er en af de stærke drivkræfter i USA’s Super South, som de seneste år har udviklet sig til at være en international handelsregion i særklasse. Regionen er knudepunkt for industrien, idet størstedelen af den amerikanske bil- og metalindustri befinder sig netop her. Markederne trives, og europæiske investorer anses som værende en vigtig partner heri. Herudover har Atlanta også verdens travleste lufthavn og er hjemsted for historiske og naturrige seværdigheder såsom Martin Luther Kings fødested, Borgerkrigens største slag, OL i 1996 og Stone Mountain. Virksomhedsgiganterne Coca-Cola, CNN og UPS med flere har sit hovedsæde i Atlanta, hvilket er med til at gøre Atlanta til den multikulturelle metropol, som den bestemt er med sine 5.5 millioner indbyggere.

Eksportrådet i Atlanta

Eksportrådet i Atlanta har til opgave at assistere danske virksomheder, som ønsker opstart eller udvikling af deres eksportaktiviteter på det amerikanske marked. For det samlede danske Eksportråd i USA gælder en sektorinddeling, hvor afdelingen i Atlanta primært arbejder med maskinindustrien, landbrugssektoren og fødevareindustrien. Det er derfor de sektorer, som Eksportrådet i Atlanta typisk udbyder konsulentservices til. Som praktikant vil du derfor kunne tilegne dig sektorspecialiseret viden og netværksrelationer inden for markedet af danske og amerikanske industri- og fødevarevirksomheder og få en unik indsigt i Udenrigsministeriet og Eksportrådet som arbejdsplads.

Om praktikopholdet

Et praktikophold hos Eksportrådet i Atlanta vil give dig et unikt indblik og kendskab til de amerikanske erhvervs- og samfundsforhold samt viden om, hvorledes de influerer danske virksomheders etablering og ekspansion på det amerikanske marked. Kontaktfladen med de forskellige brancher er stor både på det amerikanske og danske marked, og du vil indgå i en tæt dialog med virksomheder om deres strategiske fremgangsmåde på det amerikanske marked. Udbyttet heraf er et grundigt kendskab til alle eksportfaser samt virksomheders forskellige tilgang til eksport, kulturelle forskelle, krav og resultater.

Der vil være tale om overvejende kommercielt arbejde og derudover også administrativt arbejde samt forfaldende kontorarbejde. Det kommercielle arbejde består primært af alle former for bistand til danske virksomheder, som eksporterer eller ønsker at eksportere varer eller tjenesteydelser til USA. Herunder kan nævnes; partner- og distributørsøgninger, rekruttering og opsætning af amerikansk datterselskab, kontaktformidling, messe/konferencedeltagelse og markedsundersøgelser. Herudover kan der også være tale om besvarelse af amerikanske forespørgsler omkring danske produkter og leverandører.

The Trade Council in Atlanta

Ved administrativt og forefaldende kontorarbejde vil der primært være tale om hjælp til kontorets daglige drift, daglig pleje af Accelerator-kunder, opbygning og vedligeholdelse af pipelines, tilbuds-og kontraktudformning, vedligeholdelse af hjemmesiden, korrekturlæsning, rejseplanlægning og receptionsrelaterede opgaver.

Praktikvilkår

Praktikopholdet er ulønnet, men Udenrigsministeriet yder et månedligt tilskud på DKK 3.000 til huslejen. Boligmæssigt deler kontorets to praktikanter en lejelejlighed uafhængigt af eksportrådet. Opholdet vil derudover normalt være meritgivende, således at SU kan tages med til Atlanta. Tidligere praktikanter har desuden haft held med at søge legater til opholdet.

Bemærk venligst, at man kun kan have ét praktikophold i den danske udenrigstjeneste.

Om ansøgeren

Det forventes, at du: er initiativrig, fleksibel og dynamisk er en god team player, som samtidig kan arbejde selvstændigt kan præstere under pres og holde mange bolde i luften er udadvendt, socialt anlagt og selvsikker ved mødet med nye mennesker har en erhvervs- eller samfundsøkonomisk baggrund og er på dit kandidatstudie har erfaring med salg og uopfordret kontaktsøgning såsom telefonsalg har et højt skriftligt og mundtligt niveau i engelsk samt et velformuleret og fejlfrit dansk har godt kendskab til Windows Office, informantionssøgning på internettet samt eventuel erfaring med redigering og oprettelse af hjemmeside har en ren straffeattest, da du skal sikkerhedsgodkendes af Udenrigsministeriet har kørekort.

Såfremt ovenstående passer på din profil, og du har mod på dit livs oplevelse, skal du sende en engelsksproget motiveret ansøgning og CV til atlhkt@um.dk inden deadline den 19. september 2013. Vedlagt bør også være kopi af relevante eksamensbeviser, karakterblade, anbefalinger mv. Overskriften for mailen skal være “Praktikansøgning”. Spørgsmål vedrørende praktikstillingen kan stilles til Christian Andreas Helvind eller Tina Buhelt Olesen via atlhkt@um.dk eller +1 (404) 588-1588.

Se desuden mere om Eksportrådets arbejde i USA på:

www.usa.um.dk

Eksportrådet i Atlanta

3630 Peachtree Road, N.E.

Suite 920, Atlanta, GA 30305, USA Tel. +1 (404) 588-1588 Fax. +1 (678) 904-9714

E-mail: atlhkt@um.dk www.usa.um.dk

Ansøgning sendes til:

Eksportrådet i Atlanta E-mail: atlhkt@um.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *