Kronprinsessen taler i Central Park i New York

Kronprincesse Mary_Fonden - kredit Kongenhuset

Kronprinsessen taler ved ”Global Citizen Festival 2013” på lørdag den 28. September i Central Park i New York sammen med blandt andre FN’s generalsekretær Ban Ki-moon, Liberias præsident Ellen Johnson Sirleaf samt en række verdensledere, politikere, repræsentanter for internationale organisationer og aktivister for at opfordre til bekæmpelse af ekstrem fattigdom.

”Global Citizen Festival” vil foruden indlæg fra talerne byde på en koncert med musikerne Stevie Wonder, Kings of Leon, Alicia Keys og John Mayer. Festivalen markerer fremskridtene i bekæmpelsen af fattigdom og opfordrer samtidig til en accelereret indsats inden for uddannelse, sundhed, lige rettigheder for kvinder samt globalt samarbejde. Det forventes, at 60.000 deltagere vil være til stede under festivalen. 

Som medlem af det internationale panel High-Level Task Force for ICPD vil Kronprinsessen i løbet af koncerten adressere betydningen af kvinders og pigers ligestilling og rettigheder for bekæmpelse af ekstrem fattigdom. Sanger og aktivist Bono vil desuden overrække en pris til Liberias præsident Ellen Johnson Sirleaf som anerkendelse af hendes arbejde for lige rettigheder for kvinder og piger.

De 60.000 deltagere får adgang til festivalens gratis billetter med point, som de har optjent gennem engagement i aktiviteter, der er med til at bekæmpe fattigdom. Koncerten vil også blive streamet live på globalt plan.

Bag festivalen står ”Global Poverty Project” i samarbejde med ”Cotton on Foundation” med sigtet at skabe en global bevægelse blandt borgere i kampen for at stoppe ekstrem fattigdom inden 2030.

Under besøget i New York deltager Kronprinsessen desuden i et arrangement i FN fredag den 27. september, som omhandler den internationale indsats for bekæmpelse af kvindelig omskæring i verden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *