HKH Prinsgemalen tager til Indonesien med WWF

!  KONGESKIBET DANNEBROG PrinsGemalens Fond 200613 Photo HASSE FERROLD 5aH.K.H. Prinsgemalen deltager som Præsident for WWF Verdensnaturfonden Danmark i rejse til Indonesien den 30. januar-6. februar.

Prinsgemalen ledsages på rejsen af generaldirektør for WWF Danmark Gitte Seeberg samt partnere, der yder støtte til Verdensnaturfondens arbejde i Koraltrekanten i Indonesien. På turen besøges forskellige WWF-projekter, blandt andet et skildpaddecenter på Bali. Centret arbejder for øget bevidsthed om havskildpadder og deres leveområder og forsøger blandt andet gennem oplysning og overvågning af skildpadderne at stoppe ulovlig handel med dyrene.

På rejsen besøger Prinsgemalen derudover øerne Komodo og Rinca, som hører under Komodo Nationalpark. Nationalparken blev etableret i 1980 for at beskytte komodovaranerne, som er verdens største nulevende øgleart. Nationalparken beskytter i dag også øernes øvrige dyreliv, og WWF arbejder i parken for at beskytte havnaturen og sikre bæredygtig fangst af fisk.

Derudover besøges landsbyen Cecer på øen Flores, hvor Verdensnaturfonden arbejder for at beskytte regnskoven.

I 1972 tog Prinsgemalen initiativ til at stifte WWF Verdensnaturfonden i Danmark.

Source: Kongehuset og WWF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *