EU-kommissær Margrethe Vestager taler i Sømandskirken NY

Margrethe Vestager Rebild 2014 II

EU-kommissær Margrethe Vestager taler i Sømandskirken i New York på søndag den 19. april og vil efter gudstjenesten kl. 11 fortælle om sit liv som konkurrencekommissær i EU og livet som udlandsdansker. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål til kommissæren.

Vestager har her i ugen formelt anklaget Google for at misbruge sin dominerende position på markedet. “EU-Kommissionen siger i en pressemeddelelse, at Google ser ud til systematisk at give søgeresultater fra virksomhedens egne forretninger forrang ved præsentationen af søgeresultater. Eftersom Google sidder på over 90 procent af markedet i de fleste EU-lande, er bekymringen, at forbrugerne ikke nødvendigvis får de billigste, bedste og mest relevante tilbud, når de for eksempel søger efter rejser eller andre produkter på nettet.” skriver Fyens.dk.

Margrethe Vestager, Radikale Venstre er tidligere kirke- og undervisningsminister og Folketingsmedlem. Senere blev hun udnævnt til økonomi- og indenrigsminister (2011-2014) inden hun blev udpeget som Danmarks kommissær i EU og enstemmigt godkendt af EU parlamentets økonomiudvalg som konkurrencekommissær.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *