En Dansker i US Army i Afghanistan

Morgan Davlin Johnson

I sidste måned skrev BIEN om en nyudgivet bog af Anders B. Rasmussen “Dansk blod i Amerikas borgerkrig”. Den handler om, da fire danskere kæmpede for Lincoln efter de forlod Danmark i en krisetid og endte midt i Amerikas eksistenskamp. Men er der stadigvæk danskere som kæmper under Stars and Stripes?

Ja, det er der – BIEN har talt med en af de dansk(/amerikanske) helte som iøjeblikket er i Afghanistan og kæmper som soldat af reserven i US Army.

Morgan Davlin Johnson fortæller her sin egen historie, om hvordan han endte op i Afghanistan med Stars og Stripes på armen og amerikanske dog-tags om halsen, selvom han er dansker. Morgan er en fantastik mand som kæmper for det ene af hans fædrelande men også til dagligt tror på frihed og retfærdighed. Han er nemlig jurist i København, hvor han blandt andet har arbejdet med voldsramte kvinder.

Det har taget BIEN og Morgan mere end en måned at færdig gøre dette interview, fordi Morgan til tider forsvinder på missioner med hans gruppe eller fordi kommunikationen til hans camp i Afghanistan forsvinder til tider.

Læs mere i BIEN torsdag den 7 november, når BIEN er på gaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *