DM i Kæmpegræskar i Tivoli

! TIVOLI VM GRÆSKAR 12 10 2013 FOTO HASSE FERROLD 5 SCALED

DM i Kæmpegræskar 2013 var afholdt i Tivoli foran NIMB i dag den 12 oktober. Ni græskardyrkere bejlede til mesterskabstitlen, men de blev alle blev slået af Nina Tin Rasmussen fra Mørke i Jylland, som løb af med sejren med et græskar på hele 210,2 kilo. Selv om der ikke var tale om ny dansk rekord holdt alle alligevel vejret mens otte granvoksne mænd fik bakset det tunge græskar op på vægten.

Tilsammen vejede de deltagende otte kæmpegræskar i dette års DM i alt 1.404,5 kilo. Men et enkelt græskar stak ud og vejede 210.2 kilo og løb altså med æren og titlen. Det var en overrasket og meget glad vinder Nina Tin Rasmussen der for første gang deltog i DM for kæmpegræskar. Hun havde slet ikke sat næsen op efter at slå danmarksrekorden fra 2012 og på spørgsmålet om hvordan man avler et så gigantisk græskar på 210,2 kom svaret på dreven jysk:

”Jeg har fodret og givet mit græskar rigelige mængder af hønsemøg og i den seneste tid har græskarret også været iklædt en blå dunjakke – og så har jeg sådan lidt for sjovt og lidt i alvor sunget Elefantens vuggevise for det hver aften. Sang eller ej. Det har i hvert fald virket smiler en stolt vinder af DM for kæmpegræskar 2013”.

Rekorden fra Sydsjælland blev ikke slået! Danmarksrekorden fra 2012 på et kæmpegræskar på 451,4 kilo tilhører fortsat ægteparret Hanne og Lasse Kolding fra Sydsjælland. Det er Tivoli og xlg.dk som sammen afvikler DM i Kæmpegræskar. Der var i år tilmeldt ni kæmpegræskar til konkurrencen og det var fem mere end sidste år. De ni græskar kan ses i Tivoli i København frem til den 27. oktober

Andenpladsen Henrik Lund fra Horsens med et græskar på 207,4 kilo

Tredjepladsen gik til Martin Wollesen fra Rødekro med et græskar på 203,3 kilo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *