Det “Social Network” på Facebook blandt danskerne i Amerika?

Facebook IIIHvor stort er det “Social Network” på Facebook blandt danskerne i Amerika?

For 100 år siden var der danske lodger og danske kirker over hele USA. De var kommunikationsledene blandt danskerne i Amerika. Mange af disse institutioner er forsvundet med tiden eller skrumpet drastisk i deres størrelse.

De fleste yngre danskere, som kommer til USA permanent eller midlertidigt, er mindre sandsynlige medlemmer af den lokale lodge (hvis den stadigvæk eksisterer). De foretrækker ofte de social medier såsom Facebook, Linkedin, Pinterest, osv.

BIEN har kigget på de danske grupper i USA på Facebook – hvem er de, hvad er deres formål og hvor store er de? Vi har temmelig sikkert ikke fundet alle danske grupper i Amerika og vi undskylder på forhånd til dem, som vi ikke har fundet og beskrevet.

 Vores kriteria var først og fremmest kun at inkludere grupper som havde til formål at forbinde danskere i Amerika og formidle kommunikation imellem dem ligemeget om det var privat, offentligt (handelskammer, ambassade, mv) eller kulturelt.

Vi lod offentlige institutioner deltage såsom Chamber of Commerce og Innovation Center Denmark i Silicon Valley. Vi lod også “Members” og “Likes” i Facebook have den samme vægt på vores popularitets-skala. Sidst men ikke mindst var vores “cut off” 85 Likes eller Medlemmer.

Nummer ET på vores list med mere end 8000 Likes er den danske ambassade i Washington. Tillykke til ambassaden som har formået at tiltrække og holde publikumet informeret og up-to-date i de sociale medier.

Number TO er velfortjent besat af “The Danish Immigration Museum” i Iowa med over 3000 Likes.  Selvom det er et museum, har det stadigvæk en funktion som bindeled mellem danskere i Amerika og fungerer også som en repræsentant for “dansk” nu og tidligere. En god og interessant Facebook side som repræsenterer Danmark og dansk immigration mere end 100 år tilbage i tiden, men som har formået at holde sig up-to-date med kommunikationsmetoderne 100 år senere.

NUMMER TRE – vi giver to tredje pladser. Den ene til Danmarks Konsulat i New York (1964 Likes) og den anden er til den højeste placerede “private” Facebook side og den højeste placeret, når det kommer til antal medlemmer – “Det Danske Netvaerk i New York” med hele 1827 medlemmer foran en anden New York gruppe “Danes in NYC – DAGBO” med 1572 medlemmer. De danske new yorkere er de bedst organiserede danskere på Facebook.

DABGO (Danes Abroad Business Group Online) er i sig selv en kæmpe succes historie.  Hvis vi konsoliderer DAGBO affiliated-Facebook-sider i New York, San Francisco, Los Angeles, San Diego og Boston vil denne gruppe rent faktisk vaere på mere en 3,000 medlemmer og dermed den langt største private gruppe danskere på Facebook i USA.

Sisterhood og Brotherhood organisationerne i USA lader umiddelbart til at være små på Facebook – MEN hvis vi ligger alle tallene sammen for lodgerne, er der rent faktisk mere end 700 Likes eller Medlemmer blandt disse Sister- og Brotherhood lodger.

Vi bemærkede også, at kun to af de “gamle” organisationer (ud over sister/brotherhood-lodgerne), har formået at være mere end 100 år gamle og stadigvæk følge med på Facebook med over 100 Likes/Medlemmer. Det er de to danske kirker i henholdsvis New York (418 Likes) og Yorba Linda/Los Angeles (301 Likes) . Ingen andre grupper i omkring 100 års alderen har formået over 100 medlemmer eller likes på Facebook.

Sidst men ikke mindst, der er selvfølgelig tusindvis af firma og personlige Facebook sider blandt danskerne og dansk ejede firmaer i USA, som ikke var omfattet af denne undersøgelse.

DEN DANSKE FACEBOOK LIST I AMERIKA:

Gruppe

Members

Likes

1

Embassy of Denmark in the United States

8080

2

The Danish Immigration Museum

3381

3

Consulate General of Denmark New York

1964

4

Det Danske Netvaerk i New York

1827

5

Danes in NYC

1572

6

Innovation Center Denmark, Silicon Valley

1064

7

Danish American Center (Minneapolis)

827

8

Danske Kvinder i USA aka USdamerne

808

9

Danes in America

658

10

Denmark America Foundation & Fulbright Commission

657

11

Danes in San Francisco and Bay Area

579

12

Danes in Los Angeles

512

13

Danskere i USA

443

14

Sømandskirken i New York

418

 15

Danish Sisterhood            368

16

The Danish American Chamber of Commerce New York

348

17

Danish American Society (NY)

315

18

The Danish Lutheran Church (Yorba Linda)

301

19

Danish Club of Houston

250

20

Danes in Boston

231

21

Danske Au Pairs i USA

188

 22

Himmelbjerget DanishCamp

  185

23

Danes in the US

172

24

Danish American Chamber of Commerce of N.California

155

25

Danes in San Diego

155

26

Danish Club of Austin

141

27

Danish Cultural Center (Yorba Linda)

112

 28

Den Danske Klub Colorado            109

 29

Danish Club of Tucson             96

30

Danish Cultural Center of Greenville             85

 

Likes og Medlemmer var målt 5 august 2013. Hele den danske FACEBOOK liste inklusiv de danske grupper som er mindre end 85 Likes eller Medlemmer er på vores web-avis under Klubber/Foreninger  http://www.biennews.com/clubs-organizations/.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *