Dansk forsvarsminister til Pentagon

000307-D-SN666-007Forsvarsminister Nicolai Wammen mødes onsdag den 21. august 2013 med den amerikanske forsvarsminister Chuck Hagel i Pentagon, hvilket vil være de to ministres første officielle møde. Det meddeler Udenrigsministeren og den kongelige danske Ambassade i Washington, i en email til BIENs redaktion.

 De to forsvarsministre forventes blandt andet at drøfte et fortsat stærkt samarbejde mellem det danske og amerikanske forsvar efter NATO’s militære indsats i Afghanistan er tilendebragt. Andre fælles interesseområder som indsatsen i Afghanistan, Arktis og grøn energi/energisikkerhed m.m. forventes ligeledes drøftet.

 Forsvarsministeren lander i Washington DC tirsdag eftermiddag og mødet med Hagel finder sted dagen efter kl. 13. Torsdag den 22. august klokken 9:00 deltager Forsvarsministeren i en paneldebat i tænketanken Atlantic Council. Emnet for debatten er NATOs fremtid efter Afghanistan.

 Efter debatten tager Forsvarsministeren og en delegation fra ambassaden videre til et møde i National Security Council – igen med fokus på NATOs rolle post-Afghanistan. Herefter deltager Forsvarsministeren i en kransnedlæggelse på Arlington Kirkegården for de amerikanske piloter, der blev skudt ned over Danmark under 2. Verdenskrig inden han om eftermiddagen flyver hjem til Danmark. Forsvarsministeren forventes at ankomme til Arlington kl. 13:15 og deltage i ceremonien kl. 13:20.

FOTO: DefenseImagery.mil / DOD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *