Danmarks nye Mohammed krise – “Marius krisen”

giraffen

København Zoo aflivede i weekenden en 1½-årig girafunge med navnet Marius og fodrede ham til løverne i haven. Koldblodigt eller naturligt? Det har ihvertfald medført en krise langt ud over landets grænser med dødstrusler til både ansatte i København Zoo og Odense Zoo, som støttede handlingen. Men hvorfor slår en Zoologisk have en ung og sund giraf-han ihjel?

Magasinet Videnskab.dk i Danmark skriver, at “manden, der tog livet af giraffen Marius, dyrlæge Mads Frost Bertelsen, som er ansat i Zoo, siger, at det på et overordnet plan faktisk er en rigtig positiv situation, som forårsagede, at Marius måtte lade livet”.

BIEN erfarer, at der er nok giraffer i fangeskab rundt om i Europa og især med Marius’ gener. “Hvis Marius blev placeret i en anden zoo, ville han optage pladsen for et bedre dyr. Der var ikke noget i vejen med Marius som dyr. Der var bare andre, der i genietisk forstand var bedre,” siger Mads Frost Bertelsen.

“Marius fik lov til at leve i 1 ½ år, men så var det også slut. I den alder kan man nemlig ifølge Mads Frost Bertelsen betegne ham som ’teenager’, og hans far var begyndt at give ham nogle knubs.”

“I naturen ville han forlade flokken. Hvis han så var heldig, ville han møde og slå sig sammen med en gruppe andre unge girafhanner. Var han uheldig ville han blive slået ihjel af løver, siger Mads Frost Bertelsen og forklarer, at der således ikke er noget unaturligt i, at Marius har forladt livet i en ung alder. Faktisk er det typisk de unge hangiraffer, som har størst risiko for at blive ædt på savannen, fordi de ikke har flokken til at beskytte sig i den periode, hvor de skal finde sig en flok hunner.” 

Læs hele Videnskab.dks artikel: http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-blev-giraffen-marius-aflivet

Måske naturligt, men næste gang kan København Zoo måske aflive dyrerne med lidt mere diskretion i baglokalet på samme måde som man afliver ikke-truede grise og køer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *