Danmarks Handels- og Europaminister Kommer til USA for at Lære Amerikanerne THE DANISH DREAM

Udenrigsministeriet Joergen Skytte

I en pressemeddelelse informerer udenrigsministeriet, at handels- og europaminister Nick Hækkerup besøger USA i dag.

I en forelæsning på New York University med titlen ’The American Dream comes to live in Denmark’ og i interviews med the Economist og Forbes vil Hækkerup forsøge at inspirere amerikanerne til at skæve lidt mere til den danske model.

”I modsætning til hvad nogen går og siger, så er velfærdsstaten faktisk ikke en klods om benet, når det handler om at skabe vækst. Tværtimod er Danmark et af de mest konkurrencedygtige lande, netop i kraft af vores velfærdssamfund. Det glæder jeg mig til at fortælle amerikanerne.”

Under sit besøg i New York deltager Nick Hækkerup ligeledes i Global Compact Leaders-topmødet. Topmødet bliver en lejlighed for Hækkerup til – med det danske partnerskabsinitiativ for en mere ansvarlig tekstilsektor i Bangladesh i bagagen – at slå et slag for, at det offentlige sammen med erhvervslivet tager ansvar for at fremme virksomheders samfundsansvar i verden.

Den tragiske ulykke på tøjfabrikken i Bangladesh betød, at vi i regeringen tog initiativ til langt større virksomhedsansvar for egen produktion i fjerne lande. Det initiativ håber vi nu, at andre lande vil lade sig inspirere af.”

Endelig skal handels- og europaministeren debattere, hvordan vi skaber nye perspektiver for økonomisk vækst og ligestilling mellem kønnene på fremtidens arbejdsmarked.

Kilde: Udenrigsministeriet / FOTO: Jørgen Skytte, Udenrigsministeriet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *