Danmarks English Proficiency falder

dansk engelsk ordbog

Danmark er blevet reduceret fra 2. til 5. plads på EF English Proficiency Index blandt verdens top 60 bedst engelsk-talende lande.

Det skriver EF Education First, en global markedsleder i international uddannelse, som i dag udgav resultaterne for dette års EF English Proficiency Index (EF EPI).

 Foruden at rangere 60 lande og territorier efter deres engelskkundskaber udkommer EF EPI for første gang i år med analyse af engelskfærdighedstrends over en seksårig periode, der viser en gennemgående satsning på engelskindlæringen verden over.EF EPI kortlægger endvidere en nøje sammenhæng mellem arbejdsstyrkernes divergerende engelskkundskaber og deres respektive landes økonomiske horisont.

»Sammenligning af lande med deres naboer, handelspartnere og rivaler giver et fascinerende indblik i de forskellige landes prioritetsområder og uddannelsespolitik«, udtaler Dr. Christopher McCormick, der er leder af EF Education Firsts Academic Affairs and Research Network.

I år tegner undersøgelsens sammenligninger dog et noget mere dystert billede for Danmarks vedkommende, der siden 2012-undersøgelsen er dalet fra en 2. til en 5. plads, og nu må se sig slået af både Estland og Holland.

1. Sweden

2. Norway

3. Netherlands

4. Estonia

5. Denmark

6. Austria

7. Finland

8. Poland

9. Hungary

10. Slovenia

 »At et land som Danmark bliver overhalet indenom af Estland, et land, der ikke engang har været medlem af EU i et årti, er fuldstændigt uacceptabelt, og sender et klart signal til politikerne om, at man skal styrke indsatsen på området, i stedet for eksempelvis at overveje at fjerne støtten til studieophold i udlandet«, udtaler Christen Bagger, direktør i EF Education First Denmark, der i folkemunde er særligt kendt som ’EF Sprogrejser’.

Dette års undersøgelse er baseret på tests af 750.000 voksne fra 60 lande i 2012, mens den nye analyse af engelskkundskabsudvikling over en seksårig periode (2007 t.o.m. 2012) baserer sig på data indsamlet fra næsten 5 mio. voksne.

At dårlige engelskkundskaber svækker konkurrenceevnen, er en pegefinger EF Education First løftede overfor de danske politikeres kurs på området allerede i sidste uge i et Børsen-interview med Christen Bagger. Med udgivelsen af dette års EF EPI-undersøgelse opfordres der endnu engang til, at man åbner op for debatten:

»Vi vil gerne opfordre til en mere åben debat om emnet – både politisk og i medierne. Det kan få stor betydning for Danmarks fremtid i den globale konkurrence i begge retninger, peger undersøgelsen med al tydelighed på«, pointerer Christen Bagger.
EF English Proficiency Index er verdens største og mest omfattende undersøgelse af engelskkundskaber. Den fulde undersøgelse for 2013 er tilgængelig sammen supplerende analyser og grafer på www.ef-danmark.dk/epi

EF Education First blev etableret i 1965 i Lund, Sverige med hensigt om at nedbryde geografiske, kulturelle og sprogmæssige grænser. Med 460 skoler og kontorer i mere end 50 lande og mere end 35.000 medarbejdere verden over specialiserer EF Education First sig i sprogindlæring, uddannelsesrejser, akademiske grader og udvekslingsprogrammer, og er i dag verdens største uddannelseskoncern.

Kilde: EF Education First, www.ef.com

One comment on “Danmarks English Proficiency falder

  1. Margit Bojstrup says:

    En nyhed der ikke vaekker glaede!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *