Danmarks Ambassadør opfordrer til at GO WEST

GO WESTI en artikel i Udenrigsministeriets magasin “EKSPORTFOKUS” skriver Danmarks ambassadør i Washington, Peter Taksøe Jensen og Generalkonsul i New York, Jarl Friis-Madsen, at tiden er inde for danske virksomhed til at GO WEST til USA:

Der var engang, hvor danske virksomheder havde vanskeligt ved at finde fodfæste på det amerikanske marked, hvis de da overhovedet havde haft ressourcer til at gøre forsøget. De tider er forbi. I 2012 passerede vare- og tjenesteeksporten til USA 100 milliarder kroner. Vareeksporten alene steg med 20 procent. Igennem de seneste år har en stribe danske virksomheder fået succes i USA ved kloge strategier kombineret med en positiv markedsudvikling og en dollarkurs, som har ligget relativt stabilt over eller omkring 5,50 kroner. Et stigende antal virksomheder betragter USA som et nøglemarked og med god grund.

For USA er med et BNP på over 15 milliarder dollars stadig verdens største marked og dobbelt så stort som det kinesiske og større end alle BRIK-landene tilsammen. Konkurrencen er også større end de fleste steder i verden, forbrugernes valgmuligheder er endeløse, og markedet bevæger sig hurtigt. Men i den konkurrence står danske virksomheder stærkt. De er kendt for at producere varer af høj kvalitet, i flot design og med innovative løsninger, og for at afsætte de ressourcer, der skal til for at få succes på så stort et marked.

Samtidig betyder Danmarks tradition for at udvikle miljørigtige løsninger, at danske virksomheder er førende inden for grønt byggeri, grøn energi og bæredygtige produkter. Det giver et forspring på et marked, hvor energivenlige løsninger i stigende grad efterspørges. USA er verdens største forbruger af energi, og både virksomheder, forbrugere og politikere kan se fordele i at nedbringe energiforbruget. Obama har allerede i sin første periode søsat en række initiativer til at reducere USA’s CO2-udledning,og den kurs agter han at intensivere. Det giver udsigt til flere incitamenter til bæredygtige løsninger for virksomheder og offentlige institutioner og dermed store potentialer for danske virksomheder. Også på sundhedsområdet er der efterspørgsel på danske produkter og løsninger.

Eksportrådets medarbejdere i USA er fordelt over fem kontorer med erfarne eksportrådgivere, der er specialiseret i en sektor. Vi kender danske virksomheders udfordringer og muligheder, når de vil etablere sig i USA. Og lige nu har vi fornøjelsen af at befinde os på et marked i opsving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *