Danmark, verdensmester i at hjælpe verdens fattige lande

Danmark ligger i spidsen i Center for Global Development’s indekset, som rangerer 27 af verdens rigeste lande i forhold til, hvorvidt deres politikker over en bred kam hjælper verdens fattige lande.

Udviklingsminister Christian Friis Bach udtaler i en pressemeddelelse:

– Vi kan godt være stolte over at ligge i spidsen i dette vigtige indeks. Det er en solid anerkendelse af at Danmark gør en god indsats for at hjælpe verdens fattige lande.

– Danmark bliver rost for vores vedvarende høje bistandsniveau og for udviklingssamarbejdets høje kvalitet. Men vi høster også anerkendelse for, at regeringens politikker på områder som handel, finansiering, migration, miljø, sikkerhed og teknologi er til gavn for verdens fattige.

– Vi har prioriteret at skabe sammenhæng og på at sikre at vores samlede politik overfor verdens fattige lande styrkes. Det giver resultater, og med en ny handlingsplan vil vi arbejde for at EUs samlede politikker overfor verdens fattige lande også bliver mere sammenhængene.  Det er nemlig i EU, vi tager de vigtigste beslutninger af betydning for verdens fattige lande.

Den Washington-baserede tænketank Center for Global Development udarbejder hvert år indekset – Commitment to Development – som går videre end normale sammenligninger af bistandsniveau og måler nationale politikker på syv områder, som er af direkte eller indirekte betydning for udviklingslande: Udviklingsbistand, handel, finansiering, migration, miljø, sikkerhed og teknologi. Med en samlet score på 6,8 i 2013-indekset rangerer Danmark på en førsteplads foran Sverige og Norge. Danmark bevarer hermed pladsen som øverst på listen fra 2012.

I relation til udviklingsbistanden, hvor Danmark rangerer som nr. 4, fremhæver Center for Global Development både den relative størrelse af bistanden og kvaliteten. Samtidig belønnes den danske fattigdomsorientering.

Inden for sikkerhed og forebyggende indsatser, hvor Danmark rangerer som nr. 2, fremhæver Center for Global Development bl.a. Danmarks store bidrag til internationalt anerkendte fredsbevarende og humanitære indsatser.

Danmark ligger nummer 2 inden for finansiering, bl.a. i lyset af den danske støtte til transparens i udvindingsindustrien, støtte til udvikling af virksomheders erhvervsmuligheder i udviklingslande og for lovgivning, der fremmer åbenhed i finansielle transaktioner.

Yderligere oplysninger om indekset, herunder metodespørgsmål kan findes på:

http://international.cgdev.org/initiative/commitment-development-index/index

Center for Global Development

One comment on “Danmark, verdensmester i at hjælpe verdens fattige lande

  1. Jens Bräuner says:

    We danes also pasy the worlds biggest amount of taxes.
    We no longer can afford to do a resonable care for our old people lots of our money goes to help people outside Denmark and to run prisons where about 50 – 60% are citizens not born in Denmark.
    God bevare Denmark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *